Jassentechniek

Jassentechniek is een methode ontwikkeld door Hans de Waard (www.jassentechniek.nl ) .
De Jassentechniek is een behandelmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast – lees jassen – los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, negatieve overtuigingen, patronen en onverwerkte traumatische ervaringen.
In de jassentechniek methode wordt ons fysieke lichaam vergeleken met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer, je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Iedereen draagt jassen/ ballast  met zich mee. Bij de een zijn deze wat dikker als bij een ander. Echter, jij bepaalt zelf of je daar last van hebt of niet. Wanneer deze jassen je tot last worden kan deze techniek iets voor je betekenen.
Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast hebben is dat ze meer vermoeid en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vastzitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten of worden dagelijks achtervolgd door een onverwerkt verleden. Kortom ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is één duidelijke overeenkomst; iedereen wil er vanaf.

In de praktijk betekent dit, dat de behandelaar, in samenspraak met de cliënt, bespreekt welke jassen op dit moment beperken en die jassen worden uitgetrokken met behulp van een energetische behandeling.Nieuws