Behandelwijzen

Alles is energie en het loslaten van belastende energie geeft een bevrijd zelfbewust gevoel. Je voelt je weer helemaal in je eigen kracht staan.

Door een combinatie van de verschillende behandelwijzen (Spiritual Response Technique, Spiritual Restructuring, Jassentechniek en jassentechniek healing, Reiki en Touch for Health) kan ik je ondersteunen om weer de balans te vinden. Dit is mogelijk zowel bij lichamelijke klachten als bij blokkades op Spiritueel, emotioneel of denken/gedachten gebied.

De Spiritual Response Technique is vanaf 1988 ontwikkeld door Robert E. Detzler in Amerika (www.spiritualresponse.com,  www.spiritualresponse.nl). SRT is een bewustmakingstechniek en heeft een spirituele basis.

Alles wat we meemaken  en meegemaakt hebben heeft een invloed op ons welzijn. De basis gedachte hierbij is dat alles energie is. Ieder mens is een brok energie (al dan niet een beetje uitgeblust af en toe), maar ook onze hele omgeving is dynamische energie. Soms onzichtbaar maar wel voelbaar: warmtestraling, wind, maar soms ook niet voelbaar: wifi, elektromagnetische straling in het algemeen. Onzichtbaar en niet voelbaar, maar die telefoon doet het wel, dus de straling (=energie) is er.
Een lichaam is energie, maar gedachten en emoties zijn ook een vorm van energie.

Zo kunnen niet verwerkte emoties, die gevoeld zijn tijdens stressvolle gebeurtenissen, ophopen in een cluster van blokkerende energie op zielenniveau, niet zichtbaar, maar wel voelbaar in lichaam en/of bewustzijn. Het goede nieuws is dat, als er in het denken, voelen of het lichaam een blokkade optreed in de energie,  deze met behulp van de SRT methode te verwijderen is. Hiervoor is wel bewustwording nodig van het probleem op zielenniveau,
Ik ga er van uit, dat jij een mens bent met een ziel en een lichaam. Jouw contact met De Bron/ Spirit gebeurt via je ziel, via je innerlijke zelf of hogere zelf. Zodra jouw ziel zich bewust is van het probleem, wordt door samenwerking van de ziel met Spirit de energetische blokkade opgeheven.
Nu is er ruimte voor vernieuwd denken en handelen om weer in balans jouw leven te gaan. Het alledaagse leven geeft je de kans deze vernieuwing aan jezelf en anderen te tonen.

In de praktijk betekent dit dat ik, in contact met het hogere zelf, vraag of er programma’s te zuiveren zijn. Is  onderzoek nodig, dan wordt onderzocht welke blokkerende energieën zo’n grote rol gespeeld hebben, dat ze nu nog beperkend werken. Die energieën worden gezuiverd (geneutraliseerd).
Een behandeling met SRT is mogelijk naast iedere andere behandeling die de cliënt ondergaat en ondersteunt deze vaak.

Spiritual Restructuring is een methode ontwikkeld door Robert Detzler uit bestaande therapieën Niet verwerkte emoties, gedachten en lichamelijke verwondingen kunnen in het lichaam energetische blokkades geven(zie Spiritual Response Techniek). Deze blokkades kunnen je in dit leven beperken en op lichamelijk niveau kunnen die opgehoopte blokkerende energieën zich uiten door spanning in het lichaam en/of verkramping van spieren.

In de praktijk betekent dit, dat de cliënt gekleed op de bank ligt en dat ik, in contact met het hogere zelf, vraag op welke plaatsen correctie nodig is. De correctie wordt uitgevoerd door een zachte tik op het lichaam en door een vraag om zuivering.

Jassentechniek is een methode ontwikkeld door Hans de Waard (www.jassentechniek.nl ) .
De Jassentechniek is een behandelmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast – lees jassen – los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, negatieve overtuigingen, patronen en onverwerkte traumatische ervaringen.
In de jassentechniek methode wordt ons fysieke lichaam vergeleken met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer, je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Iedereen draagt jassen/ ballast  met zich mee. Bij de een zijn deze wat dikker als bij een ander. Echter, jij bepaalt zelf of je daar last van hebt of niet. Wanneer deze jassen je tot last worden kan deze techniek iets voor je betekenen.
Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast hebben is dat ze meer vermoeid en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vastzitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten of worden dagelijks achtervolgd door een onverwerkt verleden. Kortom ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is één duidelijke overeenkomst; iedereen wil er vanaf.

Beperkende jassen worden uitgetrokken met behulp van een energetische behandeling.

Jassentechniek Healing is een methode ontwikkeld door Hans de Waard (www.jassentechniek.nl). Jassentechniek-Healing is er op gericht energetische blokkades te transformeren, die het optimaal functioneren van onze fysieke en energetische lichamen verstoren. Die blokkades kunnen zich bevinden in het lichaam, de chakra’s, de meridianen of een van de energetische lichamen. Door de blokkerende energie te transformeren wordt het zelfgenezend en zelfregenererend vermogen van ons lichaam gestimuleerd. De levensenergie kan weer ongehinderd stromen.

Reiki is het Japanse woord voor “kracht van de zon”of “universele levensenergie”. Dr. Mikao Usui heeft deze vorm van energie geven rond 1900 herontdekt en verspreid in Japan. Van daaruit is het via Amerika over de hele wereld verspreid. Reiki is een methode waarbij door het opleggen van handen het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt, het versterkt het immuunsysteem en het helpt je lichaam te ontgiften. Met Reiki kan je ook pijn bestrijden en helpen bij het loslaten van emotionele problemen.

In de praktijk betekent dit, dat de cliënt gekleed op de bank ligt en de behandelaar met bepaalde handposities energie doorgeeft.

Touch for Health is een methode ontwikkeld door John F. Thie, waarbij door spiertesten vastgesteld kan worden of een van de 14 meridianen uit balans is. Door bepaalde correcties toe te passen kan de meridiaan weer in balans gebracht worden. Als door de correcties het lichaam in balans is, heeft de cliënt meer energie.

Touch for Health is ook te gebruiken voor een doelbalans. De cliënt neemt een bepaald, stressvol, doel voor ogen (bijv. de wens dat een presentatie vlekkeloos verloopt). Stress brengt het lichaam uit evenwicht met als gevolg dat één of meer meridianen uit balans raken. Terwijl de cliënt geconcentreerd denkt aan het doel, worden alle meridianen in balans gebracht. Hierdoor geeft het doel geen stress meer.

Engel